Gündemi Yakalamak İçin Bülten Önerileri

Bilgi hızlı bir şekilde akıyor ve bu gündem içerisinde içerik bombardımanına maruz kalmak…

Cümleyi okuyunca dahi bir anlamda negatif enerji yükleniyorsunuz değil mi? Bu eksende bilgiyi elde etmek ve onu faydaya dönüştürme süreleri de bir o kadar kısalıyor. İşte tam da bu noktada doğru ve kendimize uygun bilgiyi alabileceğimiz kaynaklar daha fazla ön plana çıkmakta.

Her anlamda yoğun olan gündemi takip etmek hiç kolay değil. Bu noktada ise nitelikli yayın anlamında da ulusal medya özelinde girilen kısır döngü bu durumu çok daha vahim bir hale getiriyor.

Sizler için faydalı olabileceğini düşündüğüm ve birebir kullandığım ücretsiz bültenleri bir araya getirmek istedim. Yapmanız gereken çok basit, girip mail adresinizle üye oluyorsunuz.

Şimdiden keyifli yolculuklar 🙂

APOSTO!

Aposto!, “Gürültüden uzaklaş.” mottosuyla yepyeni bir gazete ve dergi deneyimi sunma amacıyla yola çıkmış girişim. Siteye üye oluyorsunuz ve ilgi alanlarınızı seçiyorsunuz. Daha sonra her sabah 07.30’da 5 dakikalık gündeme dair e-posta kutunuza bir mail düşüyor. Gelen mailin dili, akışı ve kurgusu oldukça basit. Üstelik konular üzerine çözüm önerileri sunuluyor ve yorumlamalara yer veriliyor.

Gündem bülteninin yanı sıra iş dünyası, politika, teknoloji, spor, gastronomi ve kültür sanat gibi temalara odaklanan periyodik yayınlarını e-posta bültenleri ve mobil & web uygulamalarıyla ulaştırıyor. İsterseniz mobil uygulamalarını indirerek üye olma imkânına da sahipsiniz.

Sadece 5 dakika da gündemi yakalamak için APOSTO! tam size göre.

KAPSÜL

Aslında isminden de anlaşılacağı üzere Kapsül okuyucusuna, haber kalabalığında kaybolmadan gündemi takip etme vaat ediyor.  Kapsül ekibi gündemi takip ediyor ve gündemden seçtikleri haberleri size ulaştırıyor. Sisteme girdiğinizde ise ‘Günlük Doz, Endorfin, Vitamin, Adrenalin’ isminde dört başlık var. Siz bunlardan hangisinden içerik almak istediğinizi seçiyorsunuz. İşlem bu kadar 🙂 Doğru ve kısa özetler çıkaran Kapsül sadece haberle yetinmeyip okur için keyif alacağı kimi yazılı ve görsel içerik önerilerini abonelerine ulaştırmaya çalışıyor.

Kapsülü okurken içeriğin kaç dakika süreceği, kaç kelimeden oluştuğu gibi detaylar size sunulmakta. Bölümler ve konularda ayrı ayrı ve sade bir biçimde sunuluyor.

Günlük Doz: hafta içi her gün sabah ya da akşam e-postanıza ilettiğimiz, Türkiye ve dünya gündemiyle alakalalı önemli havadisler…

Endorfin: Her cumartesi yayınlanan ‘Endorfin’, gündemin kaosundan uzak bir hafta sonu bültenidir. Belirlediği kapak konusuna odaklanarak detaylı bilgiler verir. Ayrıca onlarca keyifli ve geliştirici okuma, izleme ve dinleme önerisi sunar.

Vitamin: her çarşamba ve pazar spor dünyasındaki en önemli gelişmeleri bulabileceğiniz spor dünyası bülteni

Adrenalin: Her cuma yayınlanan ‘Adrenalin’ yaratıcılık, start-up’lar, yeni iş girişimleri, teknolojiler, finans ve iş dünyasını odağına alan bir e-bültendir.

MONOKROM

Monokrom‘un işleyişi aslında biraz daha farklı. Bu mecra her hafta sonu Türkçe ve İngilizce olarak uzun okumalar, podcast’ler, videolar ve görselleri sizlerle buluşturan bir bülten.

GÜNLÜK BÜLTEN

Hasan Yaşar tarafından hazırlanan ‘Günlük Bülten’, gündeme dair başlıklara yer veriyor. Twitter’dan da bunları özet şeklinde yayınlayan sayfanın web sitesine girdiğinizde de her haberin başlığına tıklayarak detayları okuyabiliyorsunuz. Bu yönüyle çok kısa bir sürede günden hakkında genel başlıkları görebilme imkânına sahipsiniz.

İNCELİKLER

İncelikler’in kirpisi, pazartesi sabahlarına renk katmayı hedefliyor. Gri e-postaların arasında bir güzellik, gülümseme vesilesi. Her hafta pazartesi sabahı 07:00’da gönderilen e-bültenler, önceki haftanın okumalarını, zihni çalıştıran fikirleri, iyi işleri, mutlu eden ayrıntıları barındırıyor. Yeni haftaya gösterişsiz ve sade bir başlangıç, hevesle. Tiyatro, dizi, film ve Podcast önerilerini eksik etmiyor.

BOOMSOCIAL DİJİTAL GÜNDEM

Boomsocial tarafından hazırlanan dijital günden, sosyal medya ve dijital dünyadaki tüm gelişmeleri takip etmenizi sağlayacak keyifli bir kaynak. Önemli kaynaklardan derlenen nitelikli içerikler ücretsiz olarak e-posta adresinize geliyor. Dijital bülten her gün birçok gelişmenin olduğu dijital dünyaya hem göz atmak hem de küçükte olsa hakim olabilmek adına faydalı bir toparlama diyebiliriz.

HARVARD BUSİNESS REVİEW TÜRKİYE BÜLTEN

Harvard Business Review Türkiye tarafından hazırlanan ve kendi web sitelerindeki içerikleri bir arada sundukları ücretsiz içerikler iş yaşamı, kişisel gelişim, pazarlama, stratejik planlama, insan yönetimi, yetenek yönetimi, girişimcilik, kariyer planlaması veya liderlik gibi yaklaşık 30 konuda derlenmiş içerikleri size sunuyor.

Bülteni aldığınızda da seçilmiş içerikleri bulunuyorsunuz. Nitelik anlamında da özgün bir içerik evreni sizinle buluşuyor.

SHİFTDELETE BÜLTEN

Haftalık olarak yayınlanan ‘Bilmeniz gereken teknolojik gelişmeler’ bülteninde detaylı bir şekilde teknolojik gelişmelere yer veriliyor. Her hafta yedi günlük bir detaya göz atmak isterseniz ve teknoloji de neler olduğunu merak ediyorsunuz bu bülten size göre.

1 Yorum

  1. Gamze A. Yanıtla

    Tam da gündemi bir süredir takip edemediğimi fark edip üzüldüğüm bir anda ilaç gibi bir yazı gelmiş. Aposto ve Kapsül şu an için takip sürecine tekrar adapte olmama fayda sağlayacak gibi görünüyor. Keyifli, keyifli olduğu kadar da kurtarıcı bir yazı gerçekten. Emeğine sağlık. 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir