Pazarlama Üzerine Tavsiye Kitaplar 5

Pazarlama ve iletişim üzerine son dönemlerde okuduğum ve okurken keyif aldığım tavsiye kitaplar serisinin beşincisini sizlerle paylaşmak istedim. Umarım karşılıklı keyifli paylaşımlar olur. Sizlerin de tavsiyesi olan kitap veya kitaplar olursa ve paylaşmak isterseniz beklerim…

Bu arada daha önce paylaştığım ‘Pazarlama Üzerine Tavsiye Kitaplar ’ serisinin içeriklerine de buradan ulaşabilirsiniz.

Pazarlamayı Hacklemek

Yazar: Scott Brinker  –  Sayfa: 237

Bu kitap dijital dönüşüm yolculuğunda yazılım ve pazarlama disiplinlerinin harmanlanışını anlatıyor. Anlatım dili açısından oldukça akıcı ve sade bir tarzı var. Scott Brinker bu kitabında pazarlama dünyasında daha hızlı aksiyonlar alabilmenin önemini anlatırken bu savlarını şekilsel ögelerle de detaylandırıyor. ‘Pazarlamayı Hacklemek’ kitabını okuduğunuzda yazılım ve pazarlama alanlarının nasıl iç içe geçtiğini çok daha net bir şekilde anlamlandırabilecek, dijital dönüşüm karşısında pazarlama uygulamalarında nasıl çevik olunması gerektiğine dair güzel örnekleri bulabileceksiniz.


TED Gibi Konuş

Yazar: Carmine Gallo |  Sayfa: 248 | Yayınevi: Aganta

TED konuşmalarını birçoğumuz duymuştur veya izlemiştir. TED Gibi Konuş kitabında bugüne kadar yapılan TED konuşmalarından derlenen en önemli 9 sırra yer veriliyor. Konunun örnekler ile güçlendirilerek anlatılması da anlaşılmayı oldukça kolaylaştırıyor. Topluluk önünde konuşma yapmak veya sunum yapmak sizin için önemliyse bu kitap tam size göre. Topluluk önünde konuşmanın zannedildiği kadar zor olmadığını da anlatmaya çalışan kitap, etkili, ikna edici ve ilham veren bir sunum yapmanın püf noktalarını da paylaşıyor. İçeriği ve anlatım tarzı açısından oldukça beğendiğim bu kitabı okurken altını çizeceğiniz çok fazla yer olduğunu şimdiden söyleyebilirim.

Dijital Reklamın Gizli Dünyası

Yazar: Mara Einstein | Sayfa: 256 | Yayınevi: OPN

Önemini her geçen gün arttıran ‘İçerik Pazarlaması’na ve doğal görünen reklamlara dair kilit noktaları bu kitapta bulabilirsiniz. Ayrıca bölümler içerisinde satır aralarına gizlenmiş katma değerli ve derin anlamları olan kısımlarda mevcut. İçerik dili açısından ağdalı olmamasının yanında bazı zamanlarda teknik terimlerin yoğun olarak kullanılma durumu söz konusu. Güncel içerik yaklaşımlarının dijital reklamlarda nasıl yer bulduğuna dair örnekler de kitapta yer alıyor. Genellikle kitapların sonunda yer alan kaynakça bölümü bu kitapça her bölümün sonunda verilmiş. Bundan dolayı aslında kitap 256 sayfa değil yaklaşık 225 sayfa civarlarına denk geliyor.

 

Dijital Minimalizm

Yazar: Cal Newport  |  Sayfa: 222

‘Dijital Minimalizm’ günümüzün en büyük sorunlarından biri haline gelen ekran bağımlılığı ve teknoloji yoğunluğu sarmalından kurtulmanın yollarını anlatıyor. Anlattığı her bölümü örneklerle süslemesine karşın açıkça söylemek gerekirse yazarın düşüncelerini ilk başlarda kabul etmek çok kolay olmuyor. Dijital dünyanın yaşamımızı giderek esir almaya başlaması bu kitabın anlattıklarını çok daha önemli hale getiriyor. Cal Newport bu kitabında dijital teknolojilerin nimetlerini reddetmemeyi, bütün meselenin bu araçları ne zaman ve ne amaçla kullanacağımıza karar verip, geri kalan tüm ıvır zıvıra sırt çevirmenin detaylarını ustalıkla anlatıyor.

 

Önce Kendimi Sattım

Yazar: İlker Taner Uzun | Sayfa: 320 | Yayınevi: Humanist

Kitap önerilerimi ağırlıkla pazarlama alanında yapıyorum ama farklı disiplinlerden kitapları okumayı da ihmal etmiyorum. Bu noktada ‘Önce Kendimi Sattım’ kitabını her şeyden önce anlatım tarzından dolayı  tavsiye ediyorum. Satış gibi oldukça kompleks bir alanı bu denli rahat bir şekilde anlatabilmek de biraz işi bilmekten geçiyor. İçeriğin hap bilgiler tarzında sunulması ve konuların küçük detaylara bölünerek paylaşılması anlaşılmayı kolaylaştırıyor. Üst düzey satış yöneticileri için akış bazı noktalarda basit kalabilir ama genel olarak kitabın tatmin edici bir bilgi seviyesi mevcut. Bilgilerin pratik örnekler ile desteklenmesi ve gerçek hayatta kolayca uygulanabilir olması kitabı ayrıştıran en önemli özelliklerden.

1 Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir