Denizli Kayak Merkezi Notları

Ocak ayının ikinci haftası Marmaris’de düzenlenen 2020 I. Ayak Kış Trofe Yelken Yarışı’ndan dönerken hem yelkenden hem de şirketten takım arkadaşım Mert Alpkoçak ile birlikte Denizli Kayak Merkezi’ni keşfetmek istedik ve İstanbul’a doğru giderken direksiyonu bir anda bu rotaya doğru çevirdik.

Tüm detaylardan sonra Mert’in Mesai Sonrası Youtube kanalı için hazırladığı ve aşağıda linkini verdiğim Vlog’a göz atmanızı tavsiye ederim.

Ulaşım Bilgileri

Denizli Kayak Merkezi’nin şehir merkezin uzaklığı 80 KM, Denizli Çardak Havalimanına uzaklığı ise 141 KM. Havalimanından araç ile yaklaşık 2,5 saat sürerken şehir merkezinden ise 1,5 saatte buraya ulaşabiliyorsunuz. Dağ yolunun bozuk olmasından dolayı da hızlı yol alamadığınızı hatırlatalım.

Hafta sonu ise Denizli Kayak Merkezine Otogar’dan 07:55, 08:45, 09:15 ve 09:45 olmak üzere dört servis kalkıyor. Dönüş için ise 15:00, 16:00 ve 17:00 olmak üzere üç servis alternatifi bulunuyor.

Genel Bilgiler

1- Denizli’nin Tavas ilçesinde bulunan ve 2400 Metre rakıma sahip Denizli Kayak Merkezi, Ege’nin En Büyük Kayak Merkezi unvanına sahip. Mevsim şartlarına göre burada 3,5 ay boyunca kayak yapılabilme imkanı mevcut.

2- Toplamda 9 pist olmasına karşın bu pistlerden 3 tanesi eğitim amaçlı kullanılıyor. Dolayısıyla Snowboard veya Kayak yapmak isterseniz kullanabileceğiniz 6 pist bulunuyor. 9 pistin toplam uzunluğu ise 13 Km.

3- Pistler M-1, M-2 ve M-3 olarak harf ve rakam ile adlandırılmış. M-1 ve M-2 pistlerinin yüzde 85’i ‘Mavi Pist’ten oluşuyor. Kayak merkezindeki tek ‘Siyah Pist’ ise M-3’de bulunuyor. Pist Uzunlukları ise aşağıdaki görselde yer almakta.

4- Profesyonel bir kayakçıysanız M-3’ün sağ pistini kullanabilirsiniz. Hafta içi ziyaretçilerin az olmasından dolayı M-3 pistinin hafta içi çoğu zaman kapalı olduğunu da hatırlatalım.

5- İlk başlayanlar için en ideal pist M-1 ama M-2’den de M-1’e bağlanabiliyorsunuz. M-2’den M-1’e bağlanmak istediğiniz bazı bölümlerde ‘Kırmızı Pist’in olduğunu hatırlatalım.

6- Denizli Kayak Merkezi’nde 2 adet Telesiyej, 1 adet T-Bar Teleski ve 1 adet Yürüyen Bant bulunuyor. Telesiyejlerden zirveye yolculuk ise yaklaşık 5 dakika sürüyor.

7- Coğrafi yapısından dolayı alanın az sisli ve az rüzgar alması nedeniyle avantajlı bir kayak yeri olduğunu hatırlatalım.

8- Hafta sonu bölge hakkının gelmesinden dolayı kayak merkezi çok kalabalık olabilir. Bundan dolayı eğer buraya gelmeyi düşünüyorsanız hafta içi en ideal zamanlar.

9 -Kayak merkezinde otopark ücreti 7 TL fakat biz Pazartesi günü geldiğimiz otopark için herhangi bir ücret ödememiştik.

10- Denizli Kayak Merkezi’nde bir adet sosyal tesisi bulunuyor. Bu tesiste sadece yemek ve lavabo ihtiyacınızı giderebileceğinizi hatırlatalım. Burası günü birlik bir kayak merkezi olduğu için şu an konaklamalı bir tesis bulunmuyor.

11- M-2 pistinin başlangıç noktasına mutlaka kahve ile çıkın ve kayağa başlamadan önce harika doğa manzarasının keyfinin çıkarmayı unutmayın.

Ekipman Kiralama ve Pist Ulaşım Fiyat Bilgileri

Denizli Kayak Merkezi diğer kayak merkezlerine oranla daha uygun fiyatlara sahip bir tesis. Hiçbir ekipmanınız olmadan buraya geldiğinizde Sınırsız Skipass ve Kıyafeti toplamda 240 TL’ye halledebiliyorsunuz. Fiyatlar ile ilgili detayları ise aşağıda bulabilirsiniz.

SKIPASS FİYATLARI EKİPMAN FİYATLARI
Yürüyen Bant Günlük Sınırsız 10 TL Kıyafet Mont + Pantolon 40 TL
Telesiyej Tek Çıkış 10 TL Gözlük 20 TL
T-Bar Teleski Günlük Sınırsız 40 TL Kayak Kayak + Ayakkabı 40 TL
Telesiyej Günlük Sınırsız 80 TL Ayakkabı 20 TL
Telesiyej 10 Çıkış 60 TL Pantolon 20 TL
Telesiyej 40 Çıkış 200 TL Kask 20 TL
Üst Mont 20 TL
Snowboard Board + Ayakkabı 40 TL
Eldiven Sadece Satın Alma 40 TL

Yemek Fiyatları

Kayak Merkezine gelmişken sucuk ekmek yemeden olmaz. Buraya geldiğimizde kahvaltı için sabah bir çorba içtik ve bunun için 10 TL ödedik. Taze ve ev yapımı olduğunun altını çizelim. Öğlen yemeği için ise Sucuk Ekmek ve bir adet içeceğe 19 TL ücret ödedik.

Denizli Kayak Merkezi ile İlgili Yorumlar

Denizli Kayak Merkezi’nin en büyük büyük problemi pistlerin genel olarak iyi basılmamış olması ve pistlerin bazı alanlarında yumuşak alanların veya küçük buz kütlelerinin bulunması.

Burada tam bir sosyal belediyecilik anlayışını görebiliyorsunuz. Bölge halkı için gerçekten iyi bir tesis yaratılmış. Bu anlamda Belediye’yi tebrik etmek gerekiyor.

Pistlerin başlangıç noktalarında uyarıcı ve daha açıklayıcı bilgilerin olması gerektiğini düşünüyorum. Bilmeden M-2’ye çıkan birisi aniden Kırmızı Pist ile karşılaşma durumu olabiliyor.

Yemek ve ekipman kiralama fiyatları genel olarak oldukça uygun.

Ulaşım için dağ yolunun biraz daha düzeltilmesi gerektiğini hatırlatalım.

VLOG (Mesai Sonrası – Mert Alpkoçak)

Denizli ile ilgili Mert harika bir Vlog çalışması yaptı. Videoyu izlerken kanalına abone olmayıda unutmayın derim 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir